Sammanfattning från LVS-möte 24 mars

 

Anna Rheyneuclaudes Kihlman, kommunstyrelsens ordförande, inledde med att berätta om hur den nya politiska representationen ser ut och hur de arbetar. Prioriterade frågor: skola och omsorg, ekonomi i balans, utveckling på Lidingömässigt sätt, grön ö, näringslivsfrågor och fritidsfrågor.

Utvecklingsområden: Centrum Torsvik ska planläggas i år. Inre Kyrkviken (Vallenområdet) är på gång. Här vill man utöka för idrottsverksamhet. Lojo och Rudboda är på gång. På kyrkotomten ska det byggas mindre lägenheter.

Lilla Lidingöbron är på gång. Akvatiska vid Islinge ska också byggas. Björnbo: planuppdraget taget. Beijer Bygg-tomten är framme vid planuppdrag i vår. Där kan det bli fristående hus. Beijer Bygg flyttar till Stockby.

Starten med Lidingöbanan är uppskjuten. Landstingsrådet har fått höra kritiken. Spårväg City är också senarelagd. Sammankopplingen med Lidingöbanan kan påbörjas tidigast 2020.

Lilla bron-projektet pågår. Det blir enkelspår och cykelled. 3 000 cyklister passerar varje dag och blir fler. Samråd sker i maj. Investeringsbeslut i september.

Infartsparkeringen i Ropsten är Stockholm ointresserad av. Här ska det bli hus och spårvägsstation. Lidingö gör vad de kan för att få fram en lösning för pendelparkerarna.

Christer Åkerhielm, som är ordförande i tekniska nämnden berättade om en handlingsplan för parkering. Parkering på gatorna är ett problem. Cykelparkeringar ska ses över. Möjligheten att skapa infartsparkeringar på ön. Enhetliga parkeringsavgifter på ön kan bli av.

Alf Lundberg tog till orda igen och påminde Lidingövillor om DNA-märkningen. Se till att lägga ut informationen i brevlådorna.

Alf berättade att årsmötet sker den 6 maj. Eventuellt kommer SL att komma, dock ej klart ännu.

Annonser

Om Kyrkviksborna

Villaföreningens främsta uppgift är att främja trivsel och gemenskap, med arrangemang som till exempel den årliga loppmarknaden i Kastanjeparken. Föreningen skapar och vårdar gemensamma mötesplatser så som badbryggan i Askrike, pulkabacken på Skyttevägen, fotbollsmålen i Kastanjeparken. Huvudkanalen för informationsspridningen är denna hemsida och kyrkviksborna@gmail.com.
Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s